Bouwt uw team een kathedraal?

Er bestaan verschillende versies van dit verhaal over drie steenhouwers. Er zijn ook verschillende manieren om de tijdloze lessen ervan te interpreteren. De interpretatie laten we aan u over.

Het verhaal gaat als volgt.

Drie steenhouwers

Er waren eens drie steenhouwers die stenen zaten te kappen. Een voorbijganger vroeg hen wat ze deden.

De eerste steenhouwer antwoordde dat hij het zwaarste werk ter wereld had. “Elke dag ben ik met reusachtige stenen in de weer om de kost te verdienen.” Hij werkte gewoon dag in dag uit voor zijn loon.

De tweede kloeg niet zo veel en leek geconcentreerd op zijn werk. Toen de voorbijganger hem vroeg wat hij deed, antwoordde hij: “Ik verdien mijn brood door de beste steenhouwer te zijn in heel de stad. We houwen voor een nieuwe kerk ergens in de stad. Het is wel zwaar werk maar ik ben tevreden over wat ik doe en ik verdien genoeg zodat mijn gezin eten heeft.”

De steenhouwer geloofde in drijfveren als kwaliteit en resultaten. Zijn wereld was concurrerend, hij wilde zich meten met “de stad” zoals het verhaal gaat. Toch zag deze steenhouwer niet in, dat er helemaal geen stenen hoefden te worden gehouwen, als er geen gemeenschap was die een kathedraal bouwde.

Toen de voorbijganger de derde steenhouwer ontmoette, zag hij dat de man helemaal bezweet was en onder het stof zat, maar er gelukkig uitzag en een vrolijk liedje zong. De voorbijganger vroeg hem “Wat ben je aan het doen?” De steenhouwer keek op met een vooruitziende blik in zijn ogen en zei: “Zie je dat dan niet? Ik bouw mee aan de moosite kathedraal van het land.”

De derde steenhouwer ging duidelijk uit van een bredere visie. Hij vond dat zijn werk deel uitmaakte van een veel grotere onderneming, een droom die moest worden waargemaakt.

In een bedrijfscontext

Dit verhaal, beroemd geworden door het boek ‘The Practice of Management’ (1954) van Peter F. Drucker, is nog steeds een krachtige illustratie van de uitdagingen waar leiders voor staan: hoe creëer je een omgeving die mensen motiveert om een stapje verder te gaan dan hun taak en de link te leggen met een bredere visie, met zingeving?

marbl

Hebt u ook verhalen om te delen? We kunnen samen bekijken hoe we leiderschap in uw leiderschap naat een hoger niveau kunnen tillen.

Geïnspireerd?

Contacteer ons

We respecteren uw privacy en gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons privacybeleid en met onze voorwaarden met betrekking tot het gebruik van cookies.