Een boost voor uzelf en uw team

Vertrouwen heeft een sterke impact op performance, zowel in sport als in een bedrijf. Je kan het aanraken, vasthouden, noch  kopen in een winkel. Maar hoe installeer je het dan als een klimaat in je team?

Je kunt vertrouwen in een persoon of een team voelen en zien in hun lichaamstaal, de manier waarop ze presteren onder druk en sfeer binnen de groep. Maar je merkt het evenzeer wanneer er geen vertrouwen is.

Vrije val

Het ene moment wint een individu of een team en levert een hoog prestatieniveau, het volgende moment lukt ze nauwelijks iets. Het kan allemaal heel snel gebeuren.

De bronnen van vertrouwen zijn talrijk en gevarieerd. Meestal bevindt het zich in het onderbewustzijn en kan het vele jaren teruggaan tot de opvoeding van een persoon. Sommigen beweren dat het in je genen zit. Karakter speelt een grote rol in vertrouwen, zelfvertrouwen en teamvertrouwen. 

Vertrouwen is van cruciaal belang voor topprestaties en, simpel gezegd, het is een gemoedstoestand die je het gevoel geeft dat alles wat voor je wordt geplaatst, kan worden aangepakt. Het is een uitdaging en geen bedreiging – en het windt je op maar maakt je niet bang. Ik stel graag een aantal tips voor.

Tien tips

1. Begrijp jezelf

Wij zijn complexe dieren met verschillende achtergronden en ervaringen. We zien allemaal dingen en nemen dingen anders waar. Begrijp dus berijp eerst en vooral jezelf goed, denk na over wie je echt bent, wat je boeit, wat je bang maakt. Belangrijker nog, zoek de echte jij.

2. Ontwikkel sterke ‘coping strategieën’

Wanneer u weinig vertrouwen heeft, neemt het niveau van adrenaline toe naarmate u gebeurtenissen als een bedreiging ervaart. Met andere woorden, je hebt niet het gevoel dat je over de vaardigheden en competenties beschikt om de uitdaging aan te gaan. Maar als je een gebeurtenis als een bedreiging ziet, dan zal je lichaam een vecht- of vluchtreactie initiëren. En dit is bijzonder vermoeiend.

Zorg ervoor dat je fit, gezond en goed uitgerust bent. Als je wordt getroffen door een gebrek aan zelfvertrouwen en veel uitdagende gebeurtenissen gedurende de dag of week, zul je je zelfvertrouwen veel sneller herstellen als je je goed, fit en sterk voelt.

3. Competenties

Weet waar je goed in bent en waar je minder goed in bent. Daarmee bedoel ik iets waardoor je zou kunnen falen. Als je je zelfvertrouwen wilt vergroten, begin dan met het werken aan je minder sterke punten om ze goed te krijgen. Ga dan verder met je sterke punten en ontwikkel ze.

Tijd besteed aan het werken aan je sterke punten wordt veel beter beloond dan het werken aan kleine zwakke punten. Maak van je sterke punten superkrachten en je zult sneller vooruitgang boeken en je beter voelen. Je zelfvertrouwen zal groeien.

4. Cognitie

Heel vaak reageren we op wat we waarnemen als een situatie in plaats van de feiten. Onze percepties laten ons vaak in de steek omdat ze vaak te snel en vertekend zijn. “Dat heb ik nooit gekund, ik ben niet goed genoeg.”

Zoek de feiten op, stel vragen en daag uw percepties over uzelf en de situatie uit. Neem beslissingen op basis van feiten in plaats van percepties en geef jezelf denktijd.

5. Confronteren

Zelfbewustzijn is van cruciaal belang en de wortel van vertrouwen, maar vaak zijn we bereid alleen naar de ‘positieve’ elementen van onze persoonlijkheid te kijken, of liever degenen die als ‘goed’ worden beschouwd. De hardere aanpak is om onszelf als een geheel te bekijken en de ‘negatieve’ elementen op te zoeken, ook wel de donkere kant van onze persoonlijkheid genoemd.

6. Houd het simpel

Vaak ontstaat een gebrek aan vertrouwen omdat we niet begrijpen wat we proberen te doen. Een complex plan is geweldig in de planningsfase, maar van weinig nut wanneer de druk hoog is en we helder denken dan we zouden willen. Eenvoud is de sleutel, waarbij iedereen het plan begrijpt, de strategie en zijn rol.

7. Vier overwinningen en begrijp het waarom en hoe ervan

Heel vaak is er na een mislukking veel analyse en reflectie. Dit helpt ons te begrijpen wat we niet moeten doen en welke fouten we in de toekomst moeten vermijden. Vandaar de stelling dat we meer leren van falen dan van succes. Die bewering geldt alleen als we falen analyseren.

Wat zou er gebeuren als we succes op dezelfde manier zouden analyseren? Het benadrukken van het proces en het gedrag van succes leidt tot vertrouwen en een grotere kans op succes in de toekomst.

8. Reflectie

Een van de belangrijkste vaardigheden bij het opbouwen van vertrouwen is het vermogen om te reflecteren. Denk evenveel na over succes als falen. We kunnen effectiever reflecteren door patronen te observeren. Overweeg na elke gebeurtenis of ervaring die het waard is om even te reflecteren, vaak rond de emotionele inhoud .

  • Feit: wat is hier gebeurd? Noteer dit in de derde persoon.
  • Wat kan ik hiervan leren waardoor ik beter word in wat ik doe?
  • Hoe kan ik dit vanaf nu toepassen?

Reflecterende oefening is krachtiger als je het opschrijft. Idealiter zou u het met een andere persoon moeten delen.

9. Ondersteuning en bespreking

Vertrouwen kan worden gekweekt of versterkt door de mensen om je heen en degenen met wie je praat. Het kan ook worden vernietigd. U hoeft alleen maar te kijken naar de impact van persberichten op individuen om dit in actie te zien. Dus kies met wie je praat en overweeg het type mensen dat je hierin betrekken wilt.

10. Geloof in je succes

Verwachting speelt een grote rol in vertrouwen en je kan kiezen hoe je wil denken.

Arrogantie is niet welkom in onze samenleving.Intelligente arrogantie kan wel het antwoord zijn. Dit is waar u besluit om zelfverzekerd te zijn, ook al denkt u niet dat u een taak kunt uitvoeren. Als intelligente arrogantie niet goed bij je past, overweeg dan een beetje intelligente domheid. Dit heeft voor heel veel sporters gewerkt toen ze voor het eerst op topniveau concurreerden.

John Neal is lid van de faculteit en directeur van het Sport Business Initiative van Ashridge Business School

Geïnspireerd?

Contacteer ons

We respecteren uw privacy en gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons privacybeleid en met onze voorwaarden met betrekking tot het gebruik van cookies.