Hoe leren uw medewerkers?

Er komt een einde aan de louter klassikale manier van ‘lesgeven’ door een ‘docent’. De weg is vrijgemaakt voor tal van nieuwe kanalen: peer-to-peer learning, social learning, blended learning, bite-sized learning, on-the-job learning, etc.

Vandaag de dag worden werknemers overstelpt met informatie. Hun aandacht wordt afgeleid door tools en apps en ze worden steeds ongeduldiger. Dat maakt dat de manieren waarop we leren en de locaties waar dat gebeurt, steeds flexibeler moeten worden. De lerende vandaag wil net zo goed van zijn collega’s leren als van deskundigen, en zelf aan het stuur zitten van zijn ontwikkelingstraject.

Hoe kan een bedrijf nieuwe manieren van leren aanbieden?

Er zijn twee uitgangspunten:
– Bied leermogelijkheden
– Zorg voor verschillende leermethoden

Al in het 70:20:10-model voor opleiding en ontwikkeling dat in de jaren tachtig van de vorige eeuw door McCall, Lombardo en Eichinger is ontwikkeld, werd vastgesteld dat mensen op verschillende manieren leren. Het model toont aan dat mensen 70 procent leren door hun eigen werkervaring, 20 procent door interactie met anderen en 10 procent via klassikale trainingen.

Het model stelt dat praktijkervaring (de 70 procent) werknemers in staat stelt om hun vaardigheden te ontdekken en te verfijnen, beslissingen te nemen, uitdagingen op zich te nemen en interacatie aan te gaan met leidinggevenden en mentoren in een werkomgeving. Het maakt het makkelijker om te leren van fouten en om onmiddellijke feedback over prestaties te krijgen.

Werknemers leren van anderen (de 20 procent) via een scala van activiteiten: social learning, coaching, mentorschap, samenwerken en andere manieren van interactie met collega’s. Aanmoediging en feedback zijn de belangrijkste voordelen van deze waardevolle leermethode.

Volgens deze formule is in optimale omstandigheden slechts 10 procent van de professionele ontwikkeling het resultaat van klassikale trainingen en cursussen.

Deze percentages zijn niet in steen gebeiteld, maar geven aan dat we onze leeromgevingen moeten aanpassen aan een nieuwe wereld. Een wereld waar collega’s belangrijker worden. Noem het de ‘uberisering’ van het leren of uw ‘leertripadvisor’.

marbl

Is uw organisatie klaar voor de volgende stap in het leren? marbl kijkt graag samen naar het vormgeven en uitrollen van een up-to-date leeromgeving in uw bedrijf. Zo werken we samen aan ontwikkeling en welzijn in uw organsatie.

Geïnspireerd?

Contacteer ons

We respecteren uw privacy en gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons privacybeleid en met onze voorwaarden met betrekking tot het gebruik van cookies.