Iedereen coach?

Coaching gaat over werken met je talenten, je kwaliteiten en je vaardigheden om je doelen te bereiken.De betekenis van het woord ‘coach’ lijkt vandaag de dag te vervagen. Het lijkt wel of iedereen coach is: sportcoach, lifecoach, burn-outcoach, voedingscoach, bedrijfscoach, en ga zo maar door.

Het beroep van coach vergt een specifieke attitude en specifieke vaardigheden. De opvattingen lopen nogal uiteen, en we lezen steeds meer over nieuw wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat een professionele coachingmethode duurzame resultaten oplevert.

Het duurt een paar jaar om alle theoretische kennis en de praktische hulpmiddelen die tegenwoordig voor coaches beschikbaar zijn, onder de knie te krijgen. Mensen stimuleren, ze laten groeien en succesvol maken zou ik een persoonlijke missie durven noemen.

Bedrijfscoaching, wat is dat?

Vandaag de dag zien we dat klanten nogal wat moeite hebben om te bepalen wat ze precies nodig hebben: opleiding, coaching of consulting?

Degene voor wie de coaching uiteindelijk is bedoeld, wil niet dat zijn ‘persoonlijkheid’ wordt aangetast.

Een consultant, opleider of mentor brengt zijn eigen kennis en kunde mee. Hij draagt kennis en vaardigheden over en wil de deelnemers ertoe aanzetten deze vaardigheden in hun werk toe te passen. Coaching werkt op een heel andere manier. Het werkt van binnenuit.

Graag wijs ik in dit verband op het onderzoek van de Nederlandse professor Fred Korthagen en Ellen Nuijten uit 2015. In 2000 gingen ze op zoek naar de sterkste elementen uit een breed scala van coachingmethoden en voegden deze elementen samen tot één krachtige methode.

De positieve psychologie

Om duurzame resultaten te behalen moeten we op zoek naar het innerlijke potentieel van de deelnemer. Waar is iemand goed in? Samen bepalen we hoe iemand zijn kwaliteiten kan gebruiken om zaken het hoofd te bieden, en zijn kwaliteiten optimaal kan inzetten om nóg beter te worden.

De positieve psychologie leverde veel inzichten op over de effecten van coaching op lange termijn.

Deze discipline focust op processen en strategieën die welzijn optimaal functioneren en veerkracht bevorderen. Er is hierover al heel wat geschreven. De resultaten werden onder meer vertaald in een coachingmethode die we ‘krachtgericht coachen’ noemen. De essentie van krachtgericht coachen is de verschuiving van klachtgerichte naar krachtgerichte begeleiding.

Krachtgericht coachen

Als coach gebruik je psychologische, communicatieve en intellectuele methoden om iemand in staat te stellen zijn zelf gekozen idealen waar te maken. Het is de taak van de coach om dit proces te begeleiden en te ondersteunen. Hoe beter de ‘rugzak’ van de coach is gevuld met erkende en/of wetenschappelijk onderbouwde theorieën, processen en methoden, des te flexibeler de coach met de gecoachte persoon kan werken.

Doel van krachtgericht coachen is dat de gecoachte persoon de positieve kracht van zijn ideaal en zijn eigen kernkwaliteiten ervaart. Iemand ontdekt, voelt en wordt zich bewust van interne belemmeringen die deze kracht afremmen. De gecoachte persoon wordt geconfronteerd met de vraag of hij aan die belemmeringen wil vasthouden. Uiteindelijk kiest hij ervoor zijn kernkwaliteiten te ontdekken, op te merken en doelbewust in te zetten om zijn idealen waar te maken.

Een voorbeeld

Een manager krijgt te horen dat hij in feedback naar medewerkers nogal hard en negatief uit de hoek kan komen. Zijn management beslist om hem via coaching aan zijn communicatievaardigheden te laten werken. Het ontwikkelen van communicatievaardigheden is een competentie. Hij verkeert in de veronderstelling dat zijn communicatiestijl relevant en verantwoord is wanneer zijn team niet aan de verwachtingen van het bedrijf voldoet. Tijdens de coachingsessies wordt gesteld dat de kernkwaliteiten van de manager als volgt zijn: ‘heeft inzicht in het bedrijf’, ‘is eerlijk’ en ‘is leergierig’. Dit zijn de kernkwaliteiten die de manager met behulp van de coach kan leren inzetten bij het geven van feedback.

Het klinkt als een cliché, maar het klopt: coachen is een passie. Bij coachen draait het om liefde en waardering voor mensen en om het vermogen om echt actief en nieuwsgierig naar de gecoachte persoon te luisteren. Een coach zet alle oordelen, eigen percepties en overtuigingen opzij om zich volledig en intensief in de gecoachte persoon te verdiepen.

Een coach is bereid en in staat om te blijven zoeken naar nieuwe elementen om mensen in beweging te zetten.

marbl 

Bij marbl betekent coachen dat we de talenten, kernkwaliteiten en vaardigheden van mensen en teams in kaart brengen. Meer weten over onze coachingmethoden? Neem dan contact op om te ontdekken hoe we samen kunnen werken aan een mooiere toekomst!

Geïnspireerd?

Contacteer ons

We respecteren uw privacy en gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons privacybeleid en met onze voorwaarden met betrekking tot het gebruik van cookies.