Ja of neen

Bij marbl werken we pragmatisch. We delen graag eenvoudige tips & trucks met u die het u een stuk gemakkelijker maken. Wat zou u ervan vinden als ik u een tip geef waarmee u niet alleen tijd bespaart, maar ook een slimme methode aanreikt voor de ontwikkeling van uw werknemers?

Onlangs woonde ik een masterclass van Taco Oosterkamp bij over leiderschap en hoe je ‘schaamteloos kunt delegeren’. Er kwam onder andere ter sprake dat deelnemers er veel moeite mee hadden, dat hun teamleden zo frequent vragen stelden. Dat legde veel beslag op hun tijd en bracht veel extra werk met zich mee. We hoorden ‘Mijn team komt met problemen in plaats van met oplossingen.” Klinkt dat u bekend in de oren?

De ja/neen mail: geen vragen meer alstublieft

Wilt u uw teamleden zelfstandig maken? Dan kan u ze leren om een beetje verder te denken, om slimme oplossingen en creatieve ideeën te bedenken, voordat ze uw kantoor binnenstormen met een probleem. Een eenvoudig trucje: voer ja/neen-mails in. Dit betekent dat ze u alleen kunnen e-mailen (of lastigvallen ;-)), wanneer ze een bepaald probleem uitleggen en tegelijk mogelijke oplossingen aanreiken, zodat u alleen nog hoeft te antwoorden met “Ja, OK” of “Neen. Denk er nog eens goed over na”.

Zorg ervoor dat delegeren werkt

Ik hoor u al denken… kan dat wel? Het antwoord is ja. Maar er zijn wel een aantal voorwaarden. Het betekent dat over alle research, mogelijke scenario’s en slimme keuzemogelijkheden vooraf moet worden nagedacht. Het betekent ook dat uw teamlid een oplossing goed onderbouwt, zodat u met ja of neen kunt volstaan. Het is misschien niet zo gemakkelijk om dit meteen te implementeren, maar het is beslist de moeite waard om het te proberen. Probeer samen met uw team te wennen aan deze nieuwe manier van werken, niet één keer, maar een aantal keren om te zien in hoeverre uw teamleden in staat zijn om met oplossingen te komen in plaats van met problemen. Op die manier kunt u zich focussen op uw werk en op de ontwikkeling van het onafhankelijke denkvermogen van uw team.

Twee woorden waarmee u enorm veel tijd kunt besparen

De eerstvolgende keer dat u een e-mail met problemen ontvangt, antwoordt u met “Kun je scenario’s, opties en oplossingen bedenken die jij geschikt acht en waarom dat zo is, zodat ik gewoon met ja of neen kan antwoorden?” Als de nieuwe manier van werken eenmaal gangbaar is, zult u verbaasd zijn over de tijd die het u scheelt. En ik hoop dat u versteld zult staan van de creativiteit van uw teamleden!

marbl

Wilt u graag meer tips om geweldig leiderschap te stroomlijnen? We kunnen samen bekijken hoe we dit praktisch aanpakken in uw organisatie.

Geïnspireerd?

Contacteer ons

We respecteren uw privacy en gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons privacybeleid en met onze voorwaarden met betrekking tot het gebruik van cookies.