Wat krijgt uw tijd en energie?

Zoals Stephen Covey zegt worden we dagelijks zowel zakelijk als privé met uitdagingen geconfronteerd. Sommige daarvan komen van buitenaf: ze hebben te maken met het bedrijf of zelfs met de markt waarin ons bedrijf opereert. Andere hebben met onszelf te maken: onze geestelijke modellen, innerlijke gedachten, overtuigingen, waarden en gedragspatronen.

Tegen deze achtergrond moeten mensen zich bewust zijn van het feit dat ze sommige dingen gemakkelijker kunnen beïnvloeden dan andere. Stephen Covey beschrijft dit zeer goed in ‘The Circle of Concern versus the Circle of Influence’.

Het model

Het model van Stephen Covey dwingt ons na te denken over datgene waaraan we onze tijd en energie willen besteden.  Ons dagelijks leven is gevuld met zorgen: zorgen over ons werk, ons gezin, onze gezondheid. Daarnaast maken we ons zorgen over meer algemene problemen zoals armoede, misschien ook wel de overheidsschuld, oorlog en terreur of het opwarmen van de aarde. Allen maken ze deel uit van onze ‘cirkel van betrokkenheid’.  Toch kunt u maar een beperkt aantal van deze zorgen echt controleren of beïnvloeden.  Deze beperkte subgroep van zorgen valt binnen onze ‘cirkel van invloed’.

Mensen die ervoor kiezen hun tijd en energie te besteden aan de cirkel van invloed, zijn niet alleen gelukkiger, maar brengen ook verandering teweeg.  In plaats van uren lang af te geven op het nieuws en zich zorgen te maken, maken ze verschil door zich te richten op de aspecten waarover ze controle hebben.  Door energie te steken in onze cirkel van invloed kunnen we deze groter maken.  Als we ons echter op de negatieve aspecten van het leven richten, wordt onze cirkel kleiner.

In een bedrijfscontext

Er zijn diverse externe factoren die van invloed zijn op onze manier van leidinggeven: de markt, het bedrijf, de strategie, de doelstellingen, het management, de resultaten, de mensen, de tools, enzovoort.

Het loont de moeite na te gaan of de dingen waarmee we te maken hebben, binnen onze cirkel van betrokkenheid of onze cirkel van invloed vallen. Als ze binnen onze cirkel van betrokkenheid vallen, zijn er twee opties:

  • We kunnen ze naar de cirkel van invloed verplaatsen.
  • We kunnen ze in de cirkel van betrokkenheid laten, maar er geen tijd en energie meer in stoppen.

marbl

Neem deze gedachte mee. Het lijkt een kwestie van gezond verstand, maar u hebt er veel aan! Werken aan de punten die uw ontwikkeling en welzijn belemmeren of net vooruithelpen, is ook wat marbl graag samen met u doet.

Geïnspireerd?

Contacteer ons

We respecteren uw privacy en gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons privacybeleid en met onze voorwaarden met betrekking tot het gebruik van cookies.